Mobilmeny.
En kvinna och en man som håller upp varsin mobiltelefon. Ett stort antal svävande bokstäver som inte bildar några ord. I bildens nedre vänstra hörn står det "Vävda rum"

Untold Garden, Det Gemensamma Oläsbara (2023)

Vävda rum

VÄVDA RUM - en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR)

Boy konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är med och arrangerar "Vävda rum" - en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR) har tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser.

Genom att ladda ner appen "Vävda rum", som finns på App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kan besökare uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk som är utplacerade i Bollebygd. Du kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren, skapa ett gemensamt ordmoln eller bygga en skulptur tillsamman med andra.

Vävda rum visas samtidigt på drygt 130 orter i Sverige, vilket gör den till den geografiskt sett största utställningen som skapats i landetVerken är interaktiva och flera är virtuellt sammankopplade. På så sätt är det till exempel möjligt för en besökare i Bollebygd att genom konsten interagera med en besökare i Jokkmokk.

Utställningen går att ta del av fram till och med 30 september 2023.

Konstnärerna som deltar i Vävda rum är: Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Curator för Vävda rum är Ulrika Flink som är konstnärlig ledare på Konsthall C. Konst- och designstudion Untold Garden har utvecklat appen Vävda rum. Projektet Vävda rum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen.

Läs mer om projektet och konstnärerna på: https://vavdarum.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.