Mobilmeny.
Tre personer i motljus, bakifrån, med händerna i luften.

Foto: Simon Maage/ Unsplash

Ungdomsgården

Välkommen till en av Sveriges häftigaste ungdomsgårdar! I Krafthusets färgglada lokaler finns möjligheter och friheter att utveckla en fantastisk mötesplats för dig som ungdom i Bollebygds kommun.

Här kan du hänga med kompisar, titta på film, spela spel, biljard, pingis, basket eller bara snacka över go-fika tills självkostnadspris i caféet. Vi lyssnar på eller spelar egen musik, pysslar, drar på läger, anordnar lov och temaaktiviteter som till exempel SPA-kvällar och LAN-nätter, fixar tjej- och killgrupper med samtal om viktiga ämnen och mycket, mycket annat.

Här finns också alltid trygga vuxna som lyssnar. Varmt välkommen till oss!

Aktiviteter på Ungdomsgården

Veckan före skolstart öppnar vi upp Ungdomsgården med ordinarie öppettider igen och vi kommer att dra igång roliga aktiviteter och happenings så håll utkik efter dessa så att du inte missar något!

Debatt med ungdomsförbunden

Måndagen den 22a augusti arrangerar Ungdomsgården tillsammans med Europa Direkt Sjuhärad och Ungdomsrådet en debatt mellan våra lokala ungdomsförbund. Från kl. 17:00 bjuds det på fika och kl. 17:30 drar debatten igång. Missa inte chansen att lyssna på och ställa dina frågor till ungdomsförbunden! Denna kväll vänder vi oss inte bara till vår målgrupp (13-18 år) utan ALLA är lika välkomna!

7:ornas afton

Måndagen den 29e augusti kl. 17-21 har vi endast öppet för dig som börjar sjunde klass i år. Vi kommer att informera om Ungdomsgården och visa runt. Vi bjuder på lite gott att äta och Dj Dilan spelar live för oss så kom till Gården med dina vänner för en trevlig kväll!

Behöver du någon att prata med?

Här hittar du resurser för dig som är barn eller ung.

Du kan också ringa eller sms:a ungdomsutvecklarna måndag till fredag kl. 8-16.30. Du hittar våra telefonnummer i kontaktrutan.

Pågående projekt och aktiviteter

Tillsammans med Europa Direkt har vi startat ett gemensamt ungdomsprojekt.
Under vecka 39 fick våra ungdomar i Bollebygds Kommun lämna sina idéer till Ungdomsgården. Vi har nu sammanställt alla idéer och ungdomarna har fått rösta på vilka ämnen som de tycker är viktigast. De teman som valdes var att prata om psykisk ohälsa, HBTQI-frågor, en kväll för de med a-traktor och kreativa kvällar med dans, grafitti, musik eller poesi. Vi har nu påbörjat planeringen kring utförandet av aktiviteterna så håll utkik!

Bra att veta

All verksamhet på Ungdomsgården är självklart fri från alkohol, tobak och droger. Ungdomsgården är öppen för alla som slutat sexan till och med den dag du fyller 18 år och den som deltar i Ungdomsgårdens verksamhet och aktiviteter omfattas självklart av en olycksfallsförsäkring.

Vår målsättning

Vi erbjuder en trygg miljö där alla trivs, känner sig välkomna, blir sedda och kan påverka sin fritid. Vi är en mötesplats för alla oavsett bakgrund, kön, etnicitet, trosuppfattning, sexuell identitet eller sexuell läggning - alla är värda lika mycket och är lika välkomna!

Röster om Ungdomsgården

Citat hämtat från Borås Tidning: "Glädje bland unga när favorithänget öppnat igen: Är här jämt!"