Mobilmeny.
Tre personer i motljus, bakifrån, med händerna i luften.

Foto: Simon Maage/ Unsplash

Ungdomsgården

Välkommen till en av Sveriges häftigaste ungdomsgårdar! I Krafthusets färgglada lokaler finns möjligheter och friheter att utveckla en fantastisk mötesplats för dig som ungdom i Bollebygds kommun.

Här kan du hänga med kompisar, titta på film, spela spel, biljard, pingis, basket eller bara snacka över go-fika tills självkostnadspris i caféet. Vi lyssnar på eller spelar egen musik, pysslar, drar på läger, anordnar lov och temaaktiviteter som till exempel SPA-kvällar och LAN-nätter, fixar tjej- och killgrupper med samtal om viktiga ämnen och mycket, mycket annat.

Här finns också alltid trygga vuxna som lyssnar. Varmt välkommen till oss!

Aktiviteter under påsklovet

Vi har ett fullspäckat schema under påskveckan så kom och var med oss på Gården! Allt är kostnadsfritt. Välkomna!!!

Måndag kl. 17-21 De som vill får testa på dart hos dartklubben. Kom till Gården så går vi gemensamt bort till dartklubben!

Samtidigt gömmer vi påskägg på Krafthuset och om man har tur kan man hitta ägg med godis och fina presenter i. Kom och leta!

Onsdag kl. 14-21 Nu drar vi igång aktiviteterna tillsammans med Europa Direkt och först ut är besök av filmregissörerna Stephane och Stefan från Stockholm som kommer att hålla i work shops kring dels det svåra ämnet döden och dels hur man gör en film. Medverkande får vara med och testa att göra film och det blir en helkväll kring denna aktivitet. Vi bjuder såklart på mat för anmälda deltagare. Anmäl ert intresse till personalen på Gården eller på våra sociala medier.

Torsdag kl. 14 Vi åker till Borås och bowlar. Anmäl ditt intresse till personalen på Gården eller på våra sociala medier. Det finns bara 8 platser så först till kvarn!

Glad Påsk

Behöver du någon att prata med?

Här hittar du resurser för dig som är barn eller ung.

Du kan också ringa eller sms:a ungdomsutvecklarna måndag till fredag kl. 8-16.30. Du hittar våra telefonnummer i kontaktrutan.

Pågående projekt och aktiviteter

Tillsammans med Europa Direkt har vi startat ett gemensamt ungdomsprojekt.
Under vecka 39 fick våra ungdomar i Bollebygds Kommun lämna sina idéer till Ungdomsgården. Vi har nu sammanställt alla idéer och ungdomarna har fått rösta på vilka ämnen som de tycker är viktigast. De teman som valdes var att prata om psykisk ohälsa, HBTQI-frågor, en kväll för de med a-traktor och kreativa kvällar med dans, grafitti, musik eller poesi. Vi har nu påbörjat planeringen kring utförandet av aktiviteterna så håll utkik!

Bra att veta

All verksamhet på Ungdomsgården är självklart fri från alkohol, tobak och droger. Ungdomsgården är öppen för alla som slutat sexan till och med den dag du fyller 18 år och den som deltar i Ungdomsgårdens verksamhet och aktiviteter omfattas självklart av en olycksfallsförsäkring.

Vår målsättning

Vi erbjuder en trygg miljö där alla trivs, känner sig välkomna, blir sedda och kan påverka sin fritid. Vi är en mötesplats för alla oavsett bakgrund, kön, etnicitet, trosuppfattning, sexuell identitet eller sexuell läggning - alla är värda lika mycket och är lika välkomna!

Röster om Ungdomsgården

Citat hämtat från Borås Tidning: "Glädje bland unga när favorithänget öppnat igen: Är här jämt!"