Mobilmeny.
På bilden finns färgtuber med olika färger, olika storlekar på penslar och en trasa med färgfläckar på. Allt ligger på en målarpallet med fäckar i olika färger.

Årets kulturstipendium tilldelas...

Årets kulturstipendium tilldelas systrarna Sara och Maja Östebro.

Årligen delar Bollebygds kommun ut ett kulturstipendium på 10 000 kr till en eller flera personer. Syftet med stipendiet är att stimulera kommunens kulturella liv och att uppmuntra och stödja kulturellt verksamma personer inom kommunen.

Årets stipendiater driver Boy Konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som arrangera utställningar och husera en småskalig konsthantverksbutik. De driver också ett residensprogram där konstnärer bjuds in för att skapa nya verk med Bollebygd som backdrop.

Utbildningsnämndens motivering till beslutet lyder: "Sara och Maja Östebro på Boy Konsthall bidrar med en stor dos av högkvalitativ samtidskonst till Bollebygd. Med sin konsthall är de djärva, kreativa och framåtsyftande och sätter Bollebygd på den kulturella kartan i Västsverige. De visar att konst kan ha en plats även i mindre samhällen och konsthallen blir såväl ett besöksmål som något att vara stolta över."

Under fliken "Kommun och politik" finns mer information om kulturstipendiet. Där finns också information om vilka andra stipendier och utmärkelser som Bollebygds kommun delar ut.