Mobilmeny.
Ladugårdar och röda hus i Gesebol
Vy över ett bostadsområde i grönskande sluttning.
Nybyggen med trästommar och byggnadsställningar.

Bygga, bo och miljö

Vi är en av landets snabbast växande kommuner. Det är stor efterfrågan på både lägenheter och mark för nya bostäder och många nya bostadsområden växer fram.

Det är attraktivt att bo i en lugn, naturnära miljö, nära all nödvändig service och samtidigt ha storstadens utbud några mil bort. Det är främsta skälen till att många, framför allt barnfamiljer, väljer att flytta hit.

Kommunen kämpar för en regional tågstation på en ny järnväg mellan Göteborg och Stockholm, vilket skulle bidra till att kommunen växer och utvecklas ännu mer. Det nya stationsområdet mellan Bollebygd och Rävlanda blir ett regionalt resecentrum med tusentals nya invånare, nya bostäder och kommunal service. Det kommer leda till att antalet invånare i kommunen fördubblas och att de två orterna på sikt binds ihop.

I sommar kommer Bygg-och miljöförvaltningen att ha begränsade telefontider

Telefontiderna kommer att vara tillgängliga måndagar och onsdagar, kl 10.00-11.30. Om du har frågor eller vill kontakta oss utanför dessa tider är det bara att skicka oss ett mejl.

Telefontiderna på bygg och miljöavdelningen gäller under perioden 24 juni till 11 augusti. Observera att telefontiderna till vår servicefunktion inte är tillgänglig under denna period.

Om du har frågor om ditt pågående ärende så kan du även kontakta din handläggare direkt. Tveka inte att skicka mail till vår mailadress byggochmiljo@bollebygd.se om du har några funderingar.

Miljö: 033-430 55 94
Bygg:033-430 55 88

Längre handläggningstider

Just nu är det ett högt tryck in på bygg- och miljöförvaltningens miljöavdelning. Det gör att handläggningstiderna påverkas.

När du ansöker eller har ett ärende hos oss är det nu därför extra viktigt att ha kompletta handlingar, eftersom begäran om kompletteringar tar tid.

Vi ber dig ha överseende med att handläggningen i nuläget kan ta något längre tid. Vi arbetar för att du ska få ett besked eller beslut så snart som möjligt.

 

Tre kuber med respektive brev, snabel-a och telefonlur staplade på varandra. Texten Kontakta en handläggare.
Råssa återvinningscentral