Mobilmeny.
Ladugårdar och röda hus i Gesebol
Personer paddlar kanot i sjö i Gesebol
Buss hämtar upp passagerare i centrala Olsfors

Bygga, bo och miljö

Vi är en av landets snabbast växande kommuner. Det är stor efterfrågan på både lägenheter och mark för nya bostäder och många nya bostadsområden växer fram.

Det är attraktivt att bo i en lugn, naturnära miljö, nära all nödvändig service och samtidigt ha storstadens utbud några mil bort. Det är främsta skälen till att många, framförallt barnfamiljer, väljer att flytta hit.

Kommunen kämpar för en regional tågstation på en ny järnväg mellan Göteborg och Stockholm, vilket skulle bidra till att kommunen växer och utvecklas ännu mer. Det nya stationsområdet mellan Bollebygd och Rävlanda blir ett regionalt resecentrum med tusentals nya invånare, nya bostäder och kommunal service. Det kommer leda till att antalet invånare i kommunen fördubblas och att de två orterna på sikt binds ihop.

Under sommarmånaderna ber bygg- och miljöenheten om överseende med längre svarstid/handläggningstid på grund av begränsad bemanning. Vi återkommer så snart som möjligt. Alla kommer att få svar, men akuta ärenden kan komma att behöva prioriteras.

Bild som visar karta över Bollebygds kommun.
Råssa återvinningscentral