Mobilmeny.
Händer som skakar hand, omgivna av en cirkel av kugghjul, hjärna, diagram osv, illustration.

Tyck till om nya näringslivsstrategin

Kommunstyrelsen har beslutat 16 april 2024 att skicka ut förslaget till en reviderad näringslivsstrategi och en ny näringslivspolicy på remiss till de olika facknämnderna och företagen i kommunen. Svara senast 30 juni.

Bollebygds kommuns ambition är att det ska vara positivt och enkelt att driva företag i Bollebygds kommun. Flera företagare har kontaktat kommunen med synpunkter och utifrån de synpunkterna har vi tagit fram ett förslag på en reviderad näringslivsstrategi och en ny näringslivspolicy. Här kan du läsa förslag på en reviderad näringslivsstrategi och en ny näringslivspolicy , 206.8 kB, öppnas i nytt fönster..

Bakgrund till näringslivsstrategi och näringslivspolicy

Näringslivsstrategin beskriver hur kommunen arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för entreprenörskap och för företag att starta, etablera sig och växa i vår kommun.

Att entreprenörer, företagare och företagsledare etablerar och utvecklar sina företag i kommunen gör hela kommunen starkare. Företagare ska bemötas positivt och hjälpsamt med ett lösningsorienterat förhållningssätt och en sammanhållen kommun. Detta genererar fler arbetstillfällen och därmed inflyttning till kommunen. En fortsatt befolkningstillväxt skapar ökade skatteintäkter, vilket ger kommunen resurser för att utveckla vård, skola, omsorg och infrastruktur. Bollebygds kommun måste därför utarbeta en plan och en policy för att uppnå dessa mål. Sättet för att nå dessa behandlas övergripande i en näringslivsstrategi och en näringspolicy för kommunen.

Arbetsmaterial på remiss

Arbetsmaterialet för näringslivsstrategi och näringslivspolicy har presenterats för kommunens näringslivsorganisationer och är nu ute på remiss till alla facknämnder och till alla företagare via kommunens hemsida. De företag som har lämnat sin e-postadress till kommunen får förslaget direkt utskickat till sina mailkorgar.

Lämna dina synpunkter

Svarsdatum är senast 30 juni. Skicka dina synpunkter till Fia Wickström, näringslivschef.

Anmäl dig till kommunens utskick till företagare

Vill du som företagare ha våra utskick ”Smått och gott” med information till dig som företagare, kan du lämna din e-postadress i formuläret på sidan Företag, stöd och rådgivning.

Relaterat dokument:
Förslag till näringslivsstrategi och näringspolicy för Bollebygds kommun , 206.8 kB, öppnas i nytt fönster..