Mobilmeny.
Kvinna promenerar på motionsspår

Friluftsliv och motion

Tack vare allemansrätten har alla möjlighet att utforska Bollebygds underbara natur. I vår kommun kan du upptäcka fin natur på många platser. Kanske är det skogen som du först lägger märke till. Men här finns även ängsmarker, odlingslandskap och våtmarker.

Sörån och Nolån med sina sprickdalar ger en anslående landskapsbild och är värdefulla för växter och djur som trivs i och vid vatten. Naturen är en källa till inspiration och rekreation och det är i Bollebygd nära till naturupplevelser. Inte minst de fina sjöarna med sina badplatser uppskattas av många.

Härliga naturupplevelser

Det finns många olika sätt att få en härlig naturupplevelse. I Bollebygds nejd kan man även hitta den långa vandringsleden som sträcker sig igenom hela Sjuhärad (Sjuhäradsleden) och ett par motionsspår och elljusspår som snötäckt används för längdskidåkning, även golfbanan på Hulta golfklubb inbjuder till längdskidåkning vintertid. Ta en härlig promenad eller en uppfriskande cykeltur - ensam eller tillsammans med andra. Uppskatta naturen på det viset som passar dig bäst.