Mobilmeny.
Elever spelar bordtennis

Miljö

Den som är ansvarig för en verksamhet inom skolan och förskolan ska enligt miljöbalken arbeta förebyggande för att undvika miljö- och hälsoproblem.

Många barn och ungdomar har i dag problem med allergier och överkänslighet. En bra inomhusmiljö är nödvändig för att underlätta för allergiker, och viktig för att förebygga besvär hos alla. Exempel på de riskfaktorer som måste kontrolleras är bland annat:

  • fuktskador
  • radon
  • dålig ventilation
  • buller
  • felaktig eller undermålig städning

Förskolor och skolor i Bollebygds kommun undersöks regelbundet och risker bedöms ur hälso- och miljösynpunkt. Resultatet av undersökningar och bedömningar dokumenteras. Bollebygd har rutiner för hur detta arbete ska genomföras samt hur incidenter hanteras och åtgärdas.

Förbud mot nötter och mandel

För att alla ska känna sig trygga har måltidsverksamheten beslutat om ett fullständigt förbud mot alla nötter, jordnötter och mandel i våra lokaler. Motivet till detta beslut är att på alla sätt undvika olyckstillbud med risk för allergiska reaktioner för våra elever och barn.

Många barn och ungdomar är allergiska mot nötter, jordnötter eller mandel. En person som är svårt allergisk kan få en livshotande allergichock om hen av misstag får i sig detta. Förbudet gäller vid all verksamhet under och efter skoltid, fritidsverksamhet, disco, fester, personalfika med mera.