Mobilmeny.
Personer har möte kring att starta eget företag

Starta företag

Har du en plan, en dröm, en affärsidé som du vill utveckla? Vi har samlat en del råd som kan vara bra på vägen.

Vår näringslivschef kan stötta dig och ge råd om vad du ska tänka på när du ska planera för en egen verksamhet. Vi samarbetar med flera lokala och regionala aktörer för att ge heltäckande information och vägledning för dig som vill starta företag i kommunen.

Starta eget-information

För dig som vill starta eller har startat företag finns det hjälp att få. Dels i form av rådgivning och hjälp och i vissa fall finns det även möjlighet att söka ekonomiskt stöd.

Drivhuset

Drivhuset är en stiftelse som kostnadsfritt hjälper studenter och nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom gratis vägledningar, inspirerande utbildningar och en kreativ kontorsmijö. Läs mer på Drivhusets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Företagsstart Sjuhärad

Företagsstart Sjuhärad är en ideell förening med säte i Borås som har till uppgift att stötta nya företagare i Sjuhärad. Föreningen har startats av Bollebygds kommun tillsammans med övriga kommuner i Boråsregionen.

Hos Företagsstart Sjuhärad kan du få tips, råd och stöd när du startar upp och börjar driva ditt företag. I allt från registrering av företaget till bokföring, affärsplan och relevant kontaktnät.

Kontaktuppgifter till Företagsstart Sjuhärad hittar du på Företagstart Sjuhärads hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion Sjuhärad

Coompanion Sjuhärad är företagsrådgivare för kooperativ och lokal utveckling. Oavsett om du befinner dig på idéstadiet, har börjat starta upp eller redan är igång med verksamhet finns Coompanion för att hjälpa dig lyckas. De är experter på kooperativt företagande. De kan hjälpa dig att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag. Läs mer på Coompanions Sjuhärads webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se

På verksamt.se samlar myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta företag kan ha nytta av. Läs mer på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler aktörer som kan ge råd och stöd

Rådgivning och nätverk som kan ge råd och stöd kring att starta eget företag.