Mobilmeny.
Matematik

Introduktionsprogrammet

Om eleven saknar behörighet för att söka till gymnasiet så erbjuds eleven en plats på Introduktionsprogrammet på Bollebygds gymnasieskola som ligger i Krafthuset i centrala Bollebygd.

Utbildningen är öppen för ungdomar mellan 16-20 år som inte är behöriga för ett nationellt program eller som har särskilda skäl.

Vilket av Introduktionsprogrammen du antas till avgörs av vad du har för mål med dina studier och vad du har för möjligheter.

Du kan läsa mer om de fyra inriktningarna på Skolverkets information om Introduktionsprogram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eleverna som går på någon av inriktningarna på Introduktionsprogrammet i Bollebygd har en individuell studieplan. Eleverna studerar i mindre grupp med mycket stöd från lärarna. De flesta elever går på Introduktionsprogrammet under 1 år för att bli behöriga att söka ett nationellt program. En del elever studerar varje dag på skolan medan andra varvar sina studier med en praktikplats beroende på vad målet är med studierna.

Om du genomför dina studier enligt din studieplan har du rätt till studiemedel.