Mobilmeny.
Två barn plockar päron från ett träd.

Kontaktpersoner och avlösare sökes!

Bollebygds kommun söker kontaktpersoner som fungerar som en vän och medmänniska till en ungdom/vuxen med någon form av intellektuell, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Vi söker också avlösare som avlastar familjer som har barn med en funktionsnedsättning.

Kontaktperson

Som kontaktperson fungerar du som en vän och medmänniska till en ungdom eller vuxen som har någon form av intellektuell, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Du ska vara någon att prata med och dela fritiden med. Vanligtvis träffas man två till fyra gånger per månad och har kontakt med varandra däremellan. Förhoppningen är att kontakten ska bli långvarig, om båda vill det.

Vi som söker kontaktperson är unga vuxna och söker därför unga personer från 18 år.

Är du intresserad och vill veta mer om vad det innebär? Läs mer på bollebygd.se/kontaktperson.

Avlösare

Är du en lyhörd, flexibel och engagerad person? Vill du göra något meningsfullt och har ett genuint intresse för att arbeta med människor? Då kan avlösare vara något för dig!

Som avlösare avlastar du familjer som har barn med en funktionsnedsättning genom att tillfälligt sköta omvårdnaden av barnet. På så sätt får de anhöriga möjlighet att komma ifrån och göra något på egen hand en stund.

Insatserna är på några timmar i månaden. Kontinuitet är viktigt för våra familjer så vi ser gärna att du tänker långsiktigt på uppdraget.

Är du nyfiken och vill veta mer? Läs mer på bollebygd.se/avlosare.

För mer information

Välkommen att ringa Pia Brown-Stjärnå, enhetschef, 0734-64 74 12, för mer information.