Mobilmeny.
På julmarknaden i Bollebygd centrum den 9 december utsågs 2024 års Bollebygdsambassadör, och tillgänglighetspris 2023 delades ut.

Foto: Christer Falk

Bollebygdsambassadör 2024 utsedd, och tillgänglighetspris 2023 utdelat

På julmarknaden i Bollebygd centrum den 9 december utsågs 2024 års Bollebygdsambassadör, och tillgänglighetspris 2023 delades ut.

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Rapp (S) och kommunfullmäktiges ordförande Emma Isfeldt (S) presenterade årets utmärkelser på julmarknaden som hölls den 9 december i Bollebygd centrum.

2024 års Bollebygdsambassadörer blev paret Kristina Andersson och Tryggvi Óttarsson, med följande motivering: Årets Bollebygdsambassadörer har visat sig vara goda representanter för kommunen och med hjälp av sitt företag sätter de Bollebygd på Sverigekartan. De gör Bollebygd känt i stora delar av landet genom sina fantastiska varor i butiker och på marknader. Till deras butik i Bollebygd kommer kunder från många delar av landet vilket självklart är bra för vår kommun. Dessutom har de instiftat en fotbollscup och minnesfond till fördel för ungdomar till minne av dottern Linnéa. För arbetet med både Grimsis och instiftandet av Linnéas cup och minnesfond är Kristina Andersson och Tryggvi Óttarsson utsedda till Bollebygds ambassadörer 2024.

Även tillgänglighetspriset 2023 delades ut och årets pris gick till Töllsjö handelsbod ekonomisk förening, med följande motivering:
Bollebygds kommuns tillgänglighetspris delas ut till ett företag, en förening eller en organisation som har bidragit i arbetet med att göra kommunen mer tillgänglig för alla. Tempo Töllsjö tilldelas tillgänglighetspriset 2023 då de har byggt om sin entré och på så vis förbättrat den fysiska tillgängligheten och skapat en välkomnande, tillgänglig och användbar verksamhet för människor både med och utan funktionsnedsättning.

Tempo är en naturlig och betydelsefull mötesplats för alla invånare i Töllsjö med omnejd. Tack vare engagemanget som ligger bakom Tempo Töllsjö har de boende i och omkring orten tillgång till mataffär och service i närområdet, något som underlättar vardagen och stärker förutsättningarna för fler att kunna bo i Töllsjö.