Mobilmeny.
Vy över Bollebygds centrum med gröna kullar och natur runt omkring.

Kommunfakta

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mitt emellan Göteborg och Borås, nära Landvetters flygplats. I de fyra tätorterna Bollebygd, Töllsjö, Olsfors och Hultafors med omgivningar bor cirka 9 700 personer.

Efterfrågan på både lägenheter och mark för nya bostäder är stor och många, framförallt barnfamiljer, väljer att flytta hit. Kommunen är rik på småföretag. Här finns över 1 000 företag och en hög nyföretagsamhet.

  • Antal invånare: cirka 9 700
  • Kommunens storlek: 264 kvadratkilometer
  • Kommunen bildades: 1995
  • Avstånd till större orter: Borås 30 km, Göteborg 35 km

Förverkliga drömmen om ett eget boende hos oss

Här är du nära en storslagen natur, som inbjuder till en aktiv fritid. I Bollebygds centrum finns all service du behöver, samtidigt som du har större städer bara några mil bort. Här bor du i en trygg miljö. Barnen kan gå i förskola och skola med hög kvalitet och ni kan bli en del av ett rikt föreningsliv. Information om kommande boendeområden och lediga tomter finns på sidan lediga tomter.

Närhet till naturen och många sjöar

I vår kommun har du naturen inpå knuten, som inbjuder till både avkoppling och friluftsliv. Flera stora vandringsleder går genom bygden, där du kan uppleva naturens olika skiftningar från storskog till öppet landskap. Bollebygd kan även locka med en 18-håls golfbana i herrgårdsmiljö, en skidbacke, flera motionsspår, naturstigar, kanotleder, ridanläggningar, fotbollsplaner och boulebanor. Här finns också många sjöar med fina och barnvänliga badplatser och bra fiskevatten.

Mysigt centrum med varierat utbud av affärer och butiker

I Bollebygds mysiga centrum, runt Gästgivaretorget, hittar du ett varierat utbud av butiker och matställen. Här finns även apotek, vårdcentral, tandläkarmottagningar, mataffärer, banker och bibliotek. På biblioteket anordnas aktiviteter för barn och unga i form av läsecirklar, bokklubbar och barnrytmik. I ena ändan av torget ligger kommunhuset och kommunens reception.

Nära centrum finns kommunens aktivitetshus Krafthuset, som är en mötesplats för alla. Här arrangeras teaterföreställningar, utställningar och föreläsningar. Här finns även ungdomsgården och lokaler för möten och kurser.