Mobilmeny.
Ulf Rapp, kommunstyrelsens ordförande, och 

Bild: Ulf Rapp, kommunstyrelsens ordförande, och Mattias Ramsö, chef Lokalpolisområde Borås, signerar avtalet.

Samverkansöverenskommelse mellan Bollebygds kommun och Lokalpolisområde Borås

I dag signerades en samverkansöverenskommelse mellan Bollebygds kommun och Lokalpolisområde Borås för åren 2023-2026. Samtidigt signerades årets medborgarlöfte.

Samverkansöverenskommelsen mellan Bollebygds kommun och Lokalpolisområde Borås är en fyraårig överenskommelse som ska ligga till grund för det trygghetsskapande- och brottsförebyggande arbetet i Bollebygd.

Samverkansöverenskommelsen 2023-2026

Samverkansöverenskommelsen 2023-2026 ska verka för en minskad brottslighet och ökad trygghet genom att fokusera på att förhindra negativ utveckling hos ungdomar som befinner sig i riskzon för problemutveckling, kriminalitet och/eller droganvändning samt skapa trygga offentliga miljöer i kommunen.

Medborgarlöfte 2023

Medborgarlöftet är ett komplement till samverkansöverenskommelsen och ett åtagande för 2023 som lokalpolisområde Borås och Bollebygds kommun har tagit fram utifrån en lokal lägesbild. I år kommer polisen och Bollebygds kommun att fokusera på såväl förebyggande som operativt arbete kring ”motorburen ungdom”, vilket även kommer att omfatta arbete kring skadegörelsebrott.

Dagens signering

Vid dagens signering i Tingshuset medverkade för Bollebygds kommun Ulf Rapp, kommunstyrelsens ordförande, och för Polisen lokalpolisområdeschef Mattias Ramsö.

-"Det trygghetsskapande- och brottsförebyggande arbetet mellan Bollebygds kommun och Lokalpolisområde Borås är oerhört viktigt. Den styrande majoriteten S, M, MP och V satsar dessutom extra i budgeten på fältassistenter som vi tror kommer bidra ytterligare till ökad trygghet och minskad risk för problemutveckling, kriminalitet och/eller droganvändning", säger Ulf Rapp, kommunstyrelsens ordförande.