Mobilmeny.

31 augusti 2023

EU-experter diskuterar talet om tillståndet i unionen

Vad sa egentligen Ursula von der Leyen i sitt årliga SOTEU-tal? Vad sa parlamentarikerna i den efterföljande debatten? Hur påverkar talet den svenska politiken? Och vad betyder talet för det kommande EU-valet? Vill du få svar på dessa frågor så är webbinariet ”Vad sades i talet om tillståndet i unionen?” något för dig!

Den 13 september är det dags för EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att hålla sitt årliga tal om tillståndet i unionen, kallat SOTEU (State of the European Union). Talet kommer att beskriva de viktigaste prioriteringarna för det kommande EU-året och följas av en debatt med europaparlamentariker.

Två dagar senare, den 15 september klockan 12.00 arrangerar Europa Direkt Sjuhärad tillsammans med Europa Direkt Fyrbodal och Europa Direkt Halland ett webbinarium för att besvara alla frågor som kan ha väckts under talet och debatten.

Moderator Klas Jansson från Europaparlamentets kontor i Sverige leder samtalet och diskuterar talet tillsammans med EU-experterna Fredrik Sjögren, avdelningschef och forskare vid högskolan i Väst, Göran von Sydow, direktör för Svenska institutet för europapolitiska studier, och Teresa Küchler, journalist för Svenska Dagbladet.

När: 15 september klockan 12:00-13:00

Var: Zoom (Länk kommer att publiceras i Facebook-evenemanget Länk till annan webbplats.)

Program

12.00-12.10: Introduktion och presentation av panel

12.10-12.50: Paneldiskussion

12.50-13.00: Frågor från publiken och avslutning

Vill du veta mer om SOTEU eller se talet och debatten den 13 september klockan 09:00 kan du göra det via denna länk till EU-kommissionens hemsida Länk till annan webbplats.

Evenemanget arrangeras i samarbete mellan Europa Direkt Sjuhärad. Europa Direkt Fyrbodal och Europa Direkt Halland.

Frågor? Kontakta: europadirekt@bollebygd.se