Mobilmeny.
Tjugoen ungdomar står uppradade tillsammans för ett fotografi, på bilden finns texten tillsammans för demokratin, foto.

Bild hämtad från Europaparlamentets hemsida.

Om Europa Direkt Sjuhärad

Europa Direkt Sjuhärad är Sjuhärads informationskontor när det gäller EU-frågor. Bollebygds kommun driver Europa Direkt Sjuhärad i samarbete med Europeiska kommissionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och med stöd av Västra Götalandsregionen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontoret ger dig som invånare eller verksam i Sjuhärad, information och kunskap om EU. Vi vill också stimulera till engagemang när det gäller EU-frågor som har betydelse för vårt område.

Europa Direkt Sjuhärads kontor ingår i ett nätverk av drygt 400 regionala informationskontor i Europa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. varav 15 kontor finns i Sverige.

Det här gör vi:

Europa Direkt är ett partipolitiskt neutralt informationskontor som förmedlar EU-information. Vi företräder inte Europeiska kommissionen och kan tyvärr inte:

  • Handlägga eller vidarebefordra klagomål eller problem, men vi kan tala om vem du ska kontakta.
  • Kommentera EU-politiken.
  • Ge dig juridisk rådgivning eller tolka EU-lagstiftningen.
  • Handlägga ärenden som faller utanför EU:s behörighet.
  • Sprida dina politiska åsikter i EU-frågor. Om du vill kan du lämna synpunkter på specifika EU-förslag genom t ex EU-kommissionens öppna samråd. Du kan också påverka EU-politiken via de folkvalda i Europaparlamentet eller nationella parlament. Vi kan hjälpa dig med förslag på vem du kan kontakta.
  • Vill du vara med och påverka? Dela dina åsikter och intiativ på EU-Kommisionens sida kom med synpunkter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Europa Direkt Sjuhärad finns på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Följ oss gärna där! Vi håller dig uppdaterad om vad som händer och sker på EU-fronten och anordnar tävlingar då och då.