Mobilmeny.
Bild på person med EU-flagga i handen


EU-valturné i Sjuhärad vill locka till engagemang och ökat valdeltagande

Europaparlamentsvalet 9 juni närmar sig med stormsteg och runt om i landet pågår informationskampanjer och valrörelsen för fullt. Europa Direkt Sjuhärad är redan i full gång med att planera vårens valturné som sträcker sig över stora delar av Sjuhärad från mars fram till valdagen.

- Genom att erbjuda möjligheter till samtal och reflektion kring aktuella EU-frågor hoppas vi kunna engagera Sjuhärads invånare inför EU-valet. Det är också ett unikt tillfälle för medborgare att rikta frågor direkt till kandidater som ställer upp i valet vid debatterna vi anordnar, säger Katarina Tullia von Sydow, projektledare för Europa Direkt Sjuhärad.

Turnén erbjuder något för alla

Valturnén kommer att inkludera sådant som interaktiva moment på lokala vårmarknader, föreläsningar och flertalet panelsamtal med kandidater som ställer upp i valet. För besökare är det en möjlighet att lära sig mer om den Europeiska unionen och hur deras röst kan göra skillnad i det kommande valet. För de som är intresserade av att få mer kunskap om EU och valprocessen är Europa Direkt Sjuhärad redo att erbjuda en informativ och lättillgänglig upplevelse.

Förstagångsväljare i fokus

Utöver möten med allmänheten kommer Europa Direkt Sjuhärad även besöka flertalet gymnasieskolor i Sjuhärad för att öka ungas medvetenhet om och deltagande i EU-valet. Bland annat Almåsgymnasiet, Burgårdens gymnasium, Tingsholmsgymnasiet, Marks gymnasium och Strömma naturbruksgymnasium kommer att få besök under våren.

Vill du vara med och engagera dig i demokratin och tycka till inför EU-valet?
Kom till något av våra evenemang! Håll utkik efter turnédatum och platser i din kommun där du kan träffa oss och EU-parlamentskandidater via vår webbsida om EU-valet.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss: europadirekt@bollebygd.se , eller på 0734647029