Mobilmeny.


Gör din praktik hos Europa Direkt Sjuhärad HT24

Europa Direkt Sjuhärad erbjuder under höstterminen 2024 praktik för en person. Du kan skicka in din ansökan till och med 21 april och mer information om vad vi kan erbjuda och hur du söker hittar du nedan.

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom Europastudier, samhälls-, statsvetenskap eller annan utbildning som tangerar dessa områden. Även en student som läser ekonomi, marknadsföring, juridik eller kommunikation kan vara rätt kandidat för oss om intresse för EU och kommunikation finns. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Europa Direkt Sjuhärad verkar i Sjuhärads åtta kommuner men utgår från Bollebygd. Din primära arbetsplats kommer därför att finnas i kommunhuset i Bollebygd. Möjlighet finns för distansarbete, detta beslutas tillsammans med ansvarig handledare.

Vad vi erbjuder

 • En praktikplats på heltid under höstterminen, från augusti 2024 till januari 2025. Det går även att söka för en halv termin men då går ansökningar för en hel termin före.
 • Kvalificerad handledning som ger dig konkret yrkeskunskap.
 • Möjlighet att driva egna projekt och idéer från uppstart till utvärdering, med stöd från handledare och arbetsgrupp.
 • Tjänstebil vid evenemang och betalda resor till olika evenemang.
 • Egen laptop, tjänstemobil och annan nödvändig teknik.

Vilka vi är

Europa Direkt Sjuhärad är Sjuhärads EU-informationskontor med placering i Bollebygds kommun. Bollebygd ligger naturskönt mitt emellan Göteborg och Borås, och nära Landvetter flygplats. Det är en expansiv kommun med en stark framåtanda och stora utvecklingsmöjligheter.

Europa Direkt Sjuhärad finansieras av EU-kommissionen, Västra Götalandsregionen och Bollebygds kommun. Vi arbetar främst med att höja kunskapen om EU inom vårt område. Hållbar utveckling, demokratifrågor och andra för EU viktiga frågor är också prioriterade. Kontoret arrangerar allt från utbildningar och föreläsningar till stora evenemang.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir exempelvis att organisera, marknadsföra och medverka i evenemang, utbildningar och kampanjer om EU-relaterade frågor. Du kommer kunna utföra research och omvärldsbevakning, delta vid konferenser, få möjlighet att hålla i föreläsningar i högstadie- och gymnasieskolor, sköta delar av vår kommunikation genom sociala medier, medarrangera evenemang samt arbeta med löpande förvaltningsadministrativt arbete. För den initiativrike finns mycket att lära!

Europa Direkts verksamhet är förlagd till dagtid men även vissa kvällar och helger när så krävs. Under din praktik hos oss kan du även få möjlighet att arbeta med andra områden inom kommunstyrelseförvaltningen och på så sätt få insikt i flera arbetsområden och bredda din kompetens om hur en kommun arbetar.

Vad vi letar efter

För att trivas hos oss behöver du gilla kommunikationsarbete och att skapa intresse för EU-relaterade frågor genom utskick och marknadsföring på exempelvis sociala medier och hemsida. Vi tror att du är ansvarstagande och nyfiken samt gillar att ta initiativ. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Körkort är inte nödvändigt men kommer underlätta ditt arbete.

Kvalifikationer

 • Du har kunskap inom Microsoft Office-paketet.
 • Du har erfarenhet av att kommunicera i sociala medier.
 • Du har erfarenhet av att arbeta med Adobesviten (främst InDesign) eller liknande program.
 • Du är bra på att sammanfatta information och skriva enklare texter.
 • Du tycker om att tala inför grupp och gillar att hålla i presentationer.
 • Det är extra meriterande om du är påläst om EU-frågor och EU-finansiering och/eller har ett stort intresse för demokratifrågor och kommunikation.
 • Du är bekväm med och vill driva egna projekt.

Du behöver inte kunna allt perfekt, utan syftet med praktiken är att du ska få en chans att testa nya saker. Däremot behöver det finnas ett intresse från din sida. Det du inte kan sedan tidigare kommer vi ge dig möjlighet att lära dig under praktiken, så sök även om du inte matchar alla punkter ovan.

Så här söker du

Du skickar ditt CV och personliga brev på svenska, som tillsammans inte är mer än fyra sidor, till europadirekt@bollebygd.se. I ämnesraden skriver du Praktik HT 2024 och ditt för- och efternamn. Ansökan ska finnas hos oss senast 21 april 2024. Intervjuer görs löpande och praktikplatsen kan tillsättas innan sista datum, sök därför direkt.

Har du frågor? Kontakta Katarina Tullia von Sydow, projektledare för Europa Direkt Sjuhärad: katarina.tulliavonsydow@bollebygd.se eller ring 0734 64 70 29.

Ladda ned annonsen >> , 176.6 kB, öppnas i nytt fönster.