Mobilmeny.

Digitala verktyg

I Bollebygds kommun distribueras samtliga kallelser, samt protokoll, till förtroendevalda digitalt, vilket innebär att du i samband med att du tillträder ditt förtroendeuppdrag tilldelas en Bollebygdsmailadress samt en iPad, som ska användas under tiden du har ditt uppdrag i kommunen.

Bollebygdsmail

Via din Bollebygdsmail får du viktig information utfrån ditt uppdrag. Det är också ett sätt för både anställda i kommunen samt invånare i Bollebygds kommun att kunna kontakta dig som förtroendevald.

I dokumentet nedan finns information om Bollebygds kommuns informationssäkerhetspolicy. Den är bra för dig som förtroendevald att känna till; Riktlinjer för informationssäkerhet och dataskydd , 181.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Lösenkod iPad

För att förhindra att obehöriga kommer åt informationen på din iPad behöver låskoden (6 siffror) vara unik, inte personnummer eller 123456 till exempel.

Lösenord

Registrera dig först för "Självservice av lösenord" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Har du gjort detta steg en gång räcker det, men tänk på att om du byter mobilnr måste du registrera dig på nytt. Se till att du har registrerat dig för att kunna återställa lösenord själv; Byte av lösenord i Bollebygd (infocaption.com) Länk till annan webbplats.

För dig som har en kommundator (Surface) använder du denna länk.
Återställ ditt lösenord via Kommun-dator (Surface-dator) Länk till annan webbplats.

Webbmail

E-post via webbmail på dator, iPad eller mobil. Webbmail Bollebygd Länk till annan webbplats.

Nya regler för surf och mobildata från 2017

Från juni 2017 gäller nya regler för att surfa i EU/EES-länderna. Det innebär att du nu kan surfa i dessa länder till samma kostnad som hemma i Sverige. Men om du surfar utanför EU/EES kan det bli väldigt kostsamt. Du måste då stänga av mobildata i iPaden. Obs! Vi rekommenderar att du inte tar med din iPad när du reser utanför EU/ESS, dels för att förhinda att obehöriga kan ta del av informationen på din iPad samt att det kan medföra extra kostnader för dig.

MeetingsPlus

Kallelser till nämndsmöten och andra politiska instanser distribueras genom publicering i vår mötesapp MeetingsPlus. Appen är installerad på din iPad och underlättar arbetet med sammanträdet digitalt. Användarnamn och lösenord till MeetingsPlus får man av kommunsekreterare Suzanna Bengtsson. Kontaktuppgifter till höger.

Instruktionsfilm MeetingsPlus

Filmen som är tillhandahållen av systemleverantören Formpipe, ger en bra introduktion till verktyget MeetingsPlus.

Notera att det i filmen nämns en funktion som inte är aktiv i Bollebygds kommun - Prenumerera på instanser - (Bollebygds kommun har valt att sekreteraren istället skickar e-post när något nytt är upplagt)

Kort introduktion: Nyheter Meetings plus 9.1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Manualer

Återställ ditt lösenord via webbläsaren

Hur du gör för att återställa ditt lösenord Länk till annan webbplats.

Återställ ditt lösenord via kommundator (Surface-dator)

Hur du gör för att återställa ditt lösenord från inloggningsskärmen på en Kommun--dator (Surface-dator) Länk till annan webbplats.

Registrera dig för "Självservice av lösenord"

Här kan du registrera dig för självservice av lösenord. Länk till annan webbplats.

Ändra uppgifter för "Självservice av lösenord"

Hur du gör för att byta ditt redan registrerade telefonnummer till ett annat nummer. Länk till annan webbplats.

Skriv ut från en kommun-iPad

Hur du gör för att kunna använda kommunens skrivare för utskrifter från iPads Länk till annan webbplats.

Registrera dig för MFA med Microsoft Authenticator

I denna guide beskrivs hur du registrerar Microsoft Authenticator-appen som en metod för MFA (Multi Factor Autentisering) Länk till annan webbplats.

Stulen eller borttappad iPad

Kontakta sekreteraren i den politiska instans det gäller.